Hvorfor slægtsforskning?

Ændrede familiemønstre og stor geografisk mobilitet betyder, at mange i dag har mistet forbindelsen til deres rødder og er havnet i et slags historieløst rum. Savnet efter at vide, hvad man kommer fra, er en af årsagerne til, at interessen for slægtsforskning er stigende. Også blandt helt unge.
Hvad er slægtens baggrund? Hvor kommer du fra? Er familiegrene også spredt til udlandet? Gemmer din slægt f.eks. på dystre hemmeligheder eller spændende overraskelser? Det er nogle af de spørgsmål, som slægtsforskning giver kontante svar på.

En systematisk kortlægning af slægten kan fylde alle hullerne ud og tegne et klart billede af slægtninge og forfædre, deres samtid og hvad de beskæftigede sig med. Måske åbner netop det op for en erkendelse af, at slægtsskabet går dybere end som så: F.eks. at du ikke står alene med kreative, håndværksmæssige eller sportslige talenter, men faktisk deler dem med mange slægtninge og forfædre, som du ikke anede eksisterede.

Startede med de adelige…

Slægtsforskning er ikke af ny dato, men blev introduceret omkring 1500-tallet i adelige kredse. Ganske logisk, for det var afgørende for adelsfamilier, at de kunne dokumentere, at de var af standsmæssig og fornem slægt og måske oven i købet havde royalt blod i årerne.

Perspektiverne for slægtsforskning har ændret sig i dag, men de grundlæggende principper er fortsat de samme. Professionel slægtsforskning – genealogi - har fokus på at opspore alle relevante dokumenter og kilder i private og offentlige arkiver, systematisere ofte vidt forskellige informationer og samle det hele til et velstruktureret overblik over slægten og dens mange forgreninger.

Kontakt os, hvis du vil vide mere
om din slægt

Kontakt os på: 77 34 62 78 eller mail til Nordisk Slægtsforskning, hvis du er interesseret i at få slægtens historie kortlagt og beskrevet af professionelle slægtsforskere og historikere.

Vi starter altid med et uforpligtende møde, der afklarer ønsker og muligheder. Efterfølgende aftales næste skridt.

 Bliv ven med os
 
Nordisk Slægsforskning

Rydtoften 5
2750 Ballerup
Tlf. 77 34 62 78
bn@nordisk-slaegtsforskning.dk

Returnering af pakker skal ske til:
Skæret 19
8800 Viborg